Nemzetközi
költöztetés

Több ezer kilométerre költözik? Bízza ránk a költöztetés feladatait és nem kell aggódnia!

Egy akár több országon vagy tengeren is átívelő költözés sokkal összetettebb feladat, mint egy városon vagy határokon belüli lakóhelyváltás. Ezért sokkal komplexebb tervezést, szervezést, előkészítést és kivitelezést igénylő tevékenység. Cégünk az Európai Unió egész területén belül vállal költöztetéseket.

Miben más egy nemzetközi költöztetés, mint egy határokon belüli?

 • A legnagyobb különbség a megtett kilométerek száma, az ebből adódó pihenőidők és az egyes országok eltérő jogrendjéből eredő eltérő szabályok betartása.
 • Nem maradhat el a felmérés! Nagy távolságok esetén mindennek egyszerre kell felférnie az adott tehergépjárműre vagy szerelvényre, ezért fontos a körültekintő feltérképezés.
 • Nemzetközi költöztetés esetén nagyon fontos a türelem, így felpakolás közben nem szabad kapkodni. A tehergépjárművet és adott esetben a pótkocsit a KRESZ szabályainak megfelelően szabad felpakolni, azaz törekedni kell a jármű súlypontjának minél alacsonyabban tartására és a tengelyek közötti terhelés megosztására. Ezek alapján a nehéz dolgokat alulra, a könnyebb ingóságokat felülre tesszük, továbbá a rakterekben hosszanti és szélességi irányban is egyenletesen osztjuk el a terhelést annak érdekében, hogy a jármű vagy szerelvény stabilitása számottevően ne romoljon.
 • Felpakolást követően nem maradhat el a mérlegelés! A külföldi gyakorlat sokkal szigorúbb az itthoninál, így különös figyelmet kell fordítani a teherautók terhelhetőségi korlátainak betartására.

Kérje ajánlatunkat!

Költöztetés teherautókkal

Nemzetközi költöztetés Hollandiában

Kompjáratos költöztetés a Balti-tengeren
Úton a Scandlines kompjáratán a Balti-tengeren Rostockból (D) Gedserbe (DK) 2,6 tonna költöztetési ingósággal a fedélzeten.

A szigorú vezetési és
pihenőidők betartása
kötelező

Az Európai Unió országaiban, Svájcban, Lichtenseteinben és Norvágiában a 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjármű sofőrök vezetési és pihenési idejét az 561/2006/EK rendelet szabályozza. Továbbá Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban és Németországban a 3,5 tonna alatti kishaszongépjárművek is a fenti korlátozások alá esnek (a magyarországi útszakaszokon is). Az előírások betartását 28 napra visszamenőleg kell igazolnia a sofőröknek a gépjárműbe szerelt tachográf készülék vagy a menetíró készülékkel nem rendelkező járművek esetén a kézzel írt lázlapok és tevékenységi igazolások segítségével.

Éppen ezért jellemzően két sofőrrel, úgynevezett négykezes járatokkal hajtjuk végre a nemzetközi költöztetéseket, így biztosítva lehetőséget a meghatározott vezetési korlátok legrugalmasabb kihasználására.

Sofőrjeink “CE” kategóriás jogosítvánnyal és Gépjárművezetői Képesítéssel rendelkeznek, így a szükséges ismeretek birtokában vannak a szabályok betartásának érdekében. Ennek köszönhetően tudjuk elkerülni a több ezer eurós bírságokat és a hatóságok által kiszabott akár több napos kényszerpihenőből adódó késéseket.

Kérje ajánlatunkat!

A megfelelő teherkapacitású tehergépjármű kiválasztása alapvető

Ma már Magyarországon is egyre komolyabban veszi a tehergépjárművek össztömegének és tengelysúlyának a mérését a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Külföldön — jellemzően Ausztriában és Németországban — még szigorúbban foglalkoznak a problémakörrel.

A legtöbb határátkelőnél előre telepített mérlegek vagy mobil tengelysúlymérő eszközöket (papucsok) használnak a ránézésre túlterhelt járművek ellenőrzésére, de nem ritka a szúrópróba szerinti vizsgálat sem.

A legtöbb államban zéró túlsúly-tolerancia van érvényben, azaz a gépkocsi össztömege egyetlen kilogrammal se haladhatja meg a forgalmi engedélyében szereplő értéket. Hiba esetén a bírság több ezer euróra is rúghat, a túlterhelt jármű pedig csak átpakolást követően haladhat tovább az útján.

Egyetlen megrendelőnket és magunkat se szeretnénk kitenni a le- és átpakoltatás kellemetlenségének. Továbbá a túlterhelt járművekkel való közlekedés balesetveszélyes a nagyobb fékutak, a gumiabroncsok kopása és az instabilitás miatt, ezért felpakolást követően a lehetőségeinkhez mérten össztömegmérést végzünk. Amennyiben ez nem megoldható, úgy kézi mérlegeléssel ellenőrizzük a felpakolt mennyiség tömegét.


Az árszabás több tényezőtől függ

A nemzetközi költözés díjazását a következő tényezők határozzák meg:

 • az út hosszából adódó üzemanyag költség
 • az útvonal által érintett országok autópálya vagy útdíjai, illetve az alagút, híd és komp díjak
 • a munkatársak európai szintű — adott országoknál lejelentett — munkabérei és kiküldetési pénzei
 • szállás díjak
 • biztosítási díj.

A nemzetközi költöztetés menete

 1. Felmérés
 2. Árajánlat és megvalósítási terv készítés
 3. Szerződéskötés
 4. Dobozolás, bútorszerelés, csomagolás
 5. Teherautóra rakodás
 6. Utazás
 7. Teherautóról lepakolás
 8. Kicsomagolás, bútorszerelés, kidobozolás.

Tudja biztonságban az értékeit

Több ezer kilométer megtétele esetén megnő a kockázata a nem várt események bekövetkezésének. Cégünk a klauzoláknak megfelelő nemzetközi árufuvarozói és szállítmány biztosítással rendelkezik.

Nemzetközi pianínó szállítás

Nemzetközi költöztetés Ausztriába

Nemzetközi költöztetés Ausztriába

Költöztetés Zágrábból Budapestre

Úton Rostock felé

Csomagszállítás

Nemzetközi költöztetés specifikáció

További szolgáltatásaink

Költöztetés

Tudjuk, milyen körülményes egy költözés, éppen ezért hoztuk létre teljes körű profi költöztető szolgáltatásunkat!

Zongora szállítás

Legyen szó zongora vagy pianínó szállításáról biztos lehet benne, hogy kollégáink vigyáznak értékeire.

Bútorszerelés

A bútor szállítás és raktározás mellett ránk bízhatja a szerelést is: odafigyeléssel és szakértelemmel állunk rendelkezésére.

Kapcsolat

Néhány perc alatt egyszerűen megrendelheti bármely szolgáltatásunkat,
legyen az komplett, door-to-door költöztetés vagy egyetlen szekrényre vonatkozó bútor szállítás, lomtalanítás, esetleg alkalmi fuvarozás.
Lépjen kapcsolatba velünk a lenti űrlap segítségével!

Személyes adatok:

Dátum és helyszínek:

Csomagok mennyisége:

Lift:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.

Elfogadom
Raktározás, raktár bérlés

Villám Store raktározás
További információk