Nehéz teher szállítása

Összetett, veszélyes feladat lehet a többmázsás tárgyak mozgatása. Szakértelmünkkel azonban elkerülheti a károkat

A terjedelmes, nagytömegű tárgyak szállításához odafigyelésre, tapasztalatra és megfelelő fizikumra van szükség. A biztonságos emeléshez kifejezetten erre fejlesztett eszközöket használunk, hogy biztosítsuk a szállítmány épségét. Bátran megbízhat minket méretes tárgyak mozgatásával. Nagy rutinra tettünk szert többek között

  • páncélszekrény,
  • jacuzzi,
  • pianínó,
  • zongora szállítás terén.

A több száz kilogrammos tárgyak – mint a páncélszekrény – mozgatásához több rakodó összehangolt munkájára van szükség. A nehéz rakományokat több éves szállítói múlttal rendelkező kollégáink végzik, akik összeszokott csapatként tudnak együttműködni. Ezzel is csökkenthető az esetleges balesetek kockázata és az anyagi kár keletkezésének veszélye.

Páncélszekrény szállítás

A páncélszekrény szállítás különösen nagy körültekintést igényel. A széfeket éppen arra tervezték, hogy mozgatásuk ne legyen egyszerű. Beépítéskor is gyakran kerülnek félreeső, nehezen megközelíthető, szűk helyekre. Már az épületen belüli áthelyezés is nehezen megoldható, a szállítás pedig ennél is nehezebb.

Még jó erőben lévő, de képzetlen csapatoknak sem ajánljuk, hogy saját maguk próbálkozzanak meg a páncélszekrény elmozdításával. A balesetveszély óriási, jobb esetben meg lehet úszni egy derékhúzódással, de sajnos ennél sokkal komolyabb sérülések is szóba jöhetnek. Ekkora terhet szakszerű segítség nélkül mozgatni hatalmas felelőtlenség. Higgye el, hogy jobban jár, ha a felesleges és veszélyes próbálkozás helyett azonnal profit hív.

Páncélszekrény szállítás a levegőben Páncélszekrény emelése teherautóba Már a lakásban

Érdemes megfogadnia egyéb tanácsainkat is. A legfontosabb, hogy páncélszekrény szállítás előtt ürítse ki a széfet. Egyrészt ez megkönnyíti a rakodást, másrészt a páncélszekrény biztosan nagy értéket képviselő tárgyakat rejt. Természetesen a legnagyobb óvatossággal járunk el munkánk során, azonban még így is megeshet, hogy a széfben tárolt holmikban kár keletkezik. A szállítás ideje alatt ezeket tárolja más, szintén biztonságos helyen!

A nagyobb biztonság érdekében néhány páncélszekrény extrarögzítést kap. Ilyenkor a csavarok kizárólag a széf belsejéből érhetők el. Ezért fontos, hogy a szállítás során hozzáférhető legyen a széf kulcsa vagy jelen legyen valaki, aki ismeri a kombinációt, és ha szükséges, ki tudja nyitni a páncélszekrényt.

Pianínó és zongora szállítás

Hogy megkönnyítsük a manőverezést, és megelőzzük a hangszerek károsodását, ha szükséges, első lépésként leszereljük az alkatrészeket, a fedeleket, a pedálokat. A zongora sokkal könnyebben mozgatható a lépcsőházban a lábak nélkül. Természetesen a lerakodást követően az összeszerelést is elvégezzük.

A pianínó szállítás némiképpen egyszerűbb művelet, ám ugyanakkora gondosságot igényel. A pianínó nem szerelhető szét, így az egész hangszert egyben kell fel- és lerakodnunk. Súlya, méretei és alakja miatt a pianínót a nehezebb szekrényekhez hasonlóan hevederek és gurtnik segítségével visszük ki az épületből.

Pianínó szállítás előtt Zongora csomagolás

A hangszereket stabilan rögzítjük a teherautón, hogy fuvarozás közben se sérülhessenek meg. Bármennyire óvatosan is történjen, a zongora szállítás után szükséges lehet az újrahangolás.

Mire érdemes figyelni páncélszekrény, zongora vagy pianínó szállítás előtt?

  • Biztosítani kell a teherautó számára a parkolóhelyet, lehetőleg a bejárathoz minél közelebb.
  • Fel kell mérni a helyszínt. Ki fér-e az ajtónyílásokon a zongora? Hogyan lehet manőverezni a lépcsőházban a pianínó szállítás közben? Van-e lift, használható-e, illetve kellően nagy-e a teherbírása a páncélszekrény mozgatásához?
  • Az érkezési területet fogadóképessé kell tenni. Nehéz terhek cipelésekor nem a legkényelmesebb, ha a rakodóknak várnia kell a takarításra vagy az útban lévő tárgyak elpakolására.

Kiknek ajánljuk ezen szolgáltatásainkat?

Költözéskor elkerülhetetlen a hangszerek fuvarozása. Ha velünk költöztet, kérjük, jelezze, ha pianínó vagy zongora is van a lakásban. Ebben az esetben felkészülünk ezek szállítására. Hangszerboltok, zeneiskolák számára szintén hasznos lehet, ha állandó, megbízható csapatot alkalmaznak. A páncélszekrény szállítás ritkábban érint magánszemélyeket, ám irodák, pénzváltók vagy zálogházak költözésekor, telephelyváltáskor annál gyakrabban merül fel a szükségessége.

További szolgáltatásaink

Teljes körű költöztetés

Költöztetés

Tudjuk, milyen körülményes egy költözés, éppen ezért hoztuk létre teljes körű profi költöztető szolgáltatásunkat!

Csomagolás költöztetés előtt

Csomagolás

Könnyítse meg költözését azzal, hogy kollégáinkra bízza a csomagolás minden kellemetlenségét és időigényességét!

Nehézgépszállítás tapasztalattal

Nehézgépszállítás

A nehézgépszállítás a fuvarozás egyik legnagyobb szaktudást igénylő válfaja, ám tapasztalt kollégáink mesterei a szakmának!

RENDELÉS

Néhány perc alatt egyszerűen megrendelheti bármely szolgáltatásunkat, legyen az komplett, door-to-door költöztetés vagy egyetlen szekrényre vonatkozó bútorszállítás, lomtalanítás, esetleg alkalmi fuvarozás.